Asociația Culturală Arkadia este o organizație neguvernamentală, non profit, înființată în anul 2013 din inițiativa unui grup de specialiști din diverse domenii.

Ne dorim să regăsim ideea de cultură – să îi redescoperim valorile și semnificațiile, să realizăm imprejurări care să ne lase purtați în atmosfera unor idealuri artistice. Urmărim să împărtășim realizările și descoperirile noastre cu toți cei ce apreciază calitatea și bunul gust.
Vă invităm să construim împreună un univers dominat de artă și valori culturale solide și să formăm un refugiu rupt de nevoile primare ale societății în care trăim, în care mintea noastră să își găsească destinderea necesară reflecției și mediul ideal pentru exploatarea potențialului său creativ.
Vom explora împreună semnificațiile pe care cultura le oferă vieții, pentru a găsi o sumă de experiențe care să ne ofere o identitate menită să depășească barierele impuse de grijile și problemele zilnice. Vom căuta rafinarea percepției asupra valorilor și calității pentru a înțelege împreună idealurile înalte. Vom căuta obținerea perfecțiunii în realizarea misiunii noastre, pentru a impărtăși cu voi, cei care apreciați aceleași valori, conturarea unei lumi exprimate prin cultură de înaltă calitate.

Apreciem creativitatea, libera exprimare a sinelui, autenticul, frumosul, cunoașterea de orice tip, valoarea, și bunul gust. Ne dorim să le exprimăm și să le promovăm prin activitățile noastre. Primii pași în realizarea lor au fost deja făcuți. Am pus bazele unui festival de film, am inițiat o tabără de artă anuală adresată studenților, am început construcția unui parc de arheologie experimentală și ne dorim ca în anul 2015 să începem cercetările într-un nou sit arheologic.

În iulie 2014 a avut loc prima ediție a festivalului de film Arkadia Shortfest, desfășurat într-o hală industrială funcțională. În cadrul festivalului, am transformat spațiul uzinei în cinematograf și galerie expozițională pentru grafică și fotografie industrială. Arkadia Shortfest 2014 a avut ca temă principală orașul contemporan, cu tot ce presupune el: aglomerare, industrializare, mecanizare, urbanism, schimbare, arhitectură, dezvoltare.

În august 2013 și 2014 au avut loc, în peisajul plin de viață al Deltei Dunării, primele două ediții ale Taberei de Artă Arkadia. Evenimentul anual are rolul de a surprinde interesul tinerilor artiști pentru producerea valorilor estetice, într-un mod autentic, prin combinarea elementelor de noutate abordate de noua generație de artiști cu spațiul unic oferit de Delta Dunării.

In august-octombrie 2014, împreună cu Muzeul Județean Buzău, am demarat proiectul Parcul Arheologic Cârlomănești – un muzeu în aer liber, asemănător unui muzeul al satului preistoric.

Asociația Culturală Arkadia are ca misiune crearea și promovarea valorii culturale exprimate concret. Prin acțiunile noastre ne dorim să contribuim la răspândirea cunoașterii, la dezvoltarea unor valori artistice create în special de către tineri, să promovăm idei culturale și științifice care să contureze o percepție asupra lumii bazată pe creativitate și afirmare culturală regăsind, astfel, excelența.