ShortFest

Arkadia ShortFest este un festival internațional de filme de scurt metraj, care are loc în orașul Băicoi, Prahova. Povestea evenimentului a început la sfârșitul anului 2013, când la propunerea Asociației Culturale Arkadia, Uzina Camexip și-a dat acordul pentru găzduirea unei manifestări culturale atipice.

Prima ediție a avut loc în iulie 2014, când sub umbrela unui mini-festival de filme scurte românești și internaționale, una dintre halele funcționale ale uzinei a fost transformată în cinematograf și galerie de artă.

Douăzeci si opt de filme de scurt metraj, însumând aproape zece ore de proiecție, un workshop dedicat filmului, o expoziție de fotografie veche precum și lucrările a cinci artiști plastici, au atras timp de două zile atenția a aproape cinci sute de spectatori.

A doua ediție Arkadia ShortFest se va desfășura în perioada de 3-4 iulie 2015. Publicul este din nou invitat să participe activ la dezvoltarea acestui festival, care are ca principal scop promovarea filmului de scurt metraj și a artelor în general.

Website oficial

Arkadia Shortfest pe Facebook